ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі журналісту, якому силовики зламали обидві руки, відмовили в порушенні справи

24.11.2020, 15:04

Слідчий комітет Білорусі відмовив журналісту з міста Гродно Руслану Кулевичу, якому силовики після затримання зламали обидві руки, у порушенні кримінальної справи за цим інцидентом, повідомляє Tut.by

Руслана Кулевича та його дружину Тетяну затримали 11 серпня в місті Гродно в магазині, де вони ховалися з іншими людьми. У самій крамниці силовики вдарили Руслана по голові, а потім витягли з приміщення і посадили в автозак. Тетяну також затримали. Її відпустили пізно ввечері, а Руслана засудили на сім діб за участь у несанкціонованому заході.

Руслан розповідав, що його разом з іншими затриманими привезли в РВВС Жовтневого району.

Журналіст пригадав, як його били: “Двері автозака відкрилися, я побачив два ряди міліціонерів у чорних масках і з кийками. Мене поклали на землю і стали викручувати руки й ноги. Усі сміялись і махали палицями. На мої крики, що я журналіст, вони ніяк не реагували. Чи били мене там, я вже не пам'ятаю, але в той момент у мене вже боліли руки й нога. Декілька міліціонерів потягли мене в закрите місце, де сказали стояти обличчям до стіни. Через сильний біль я сів на бетонну підлогу. Протягом 10 хвилин туди стали приводити інших затриманих. Переважно це були молоді хлопці, які не розуміли, за що їх затримали й побили”.

Журналіста засудили до семи дім арешту, але відпустили 13 серпня. Пізніше виявилося, що в журналіста зламано дві руки, він був шпиталізований і кілька днів провів у лікарні.

Потім подружжя написало заяву до Слідчого комітету. У листопаді вони отримали таку відповідь: “Відповідно до вимог КПК Республіки Білорусь повідомляю вас про те, що за фактом заподіяння вам 11.08.2020 тілесних ушкоджень на підставі п. 2 ч. 1 ст. 29 КПК Республіки Білорусь ухвалено рішення про відмову в порушенні кримінальної справи”.

Liked the article?
Help us be even more cool!