ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі журналісту Почобуту загрожує від 5 до 12 років ув’язнення

05.04.2021, 15:02
Фото - baj.by
Фото - baj.by

У Білорусі журналісту та активісту неофіційного Союзу поляків Анджею Почобуту висунули обвинувачення за “розпалювання расової, національної, релігійної чи іншої ворожнечі”, йому загрожує від 5 до 12 років ув’язнення.

Про це повідомляє Zmina з посиланням на Білоруську асоціацію журналістів (БАЖ).

За даними БАЖ, влада заарештувала вже п’ять членів вказаного союзу.

25 березня Генпрокуратура країни порушила кримінальні справи за тією ж статтею, що й проти Почобута, стосовно голови неофіційного Союзу поляків Анжеліки Борис й інших осіб, зокрема, Марії Тишковської, Ірени Бернацької й Анни Панішевої.

Білоруські силовики стверджують, що всі обвинувачувані, “позиціонуючи себе членами вищевказаного союзу, з 2018 року провели в Гродно і Гродненській області низку незаконних масових заходів із вшанування учасників антирадянських бандформувань, що діяли під час і після Великої Вітчизняної війни, які здійснювали грабежі, вбивства мирного населення Білорусі, знищення майна”.

Через затримання членів союзу МЗС Польщі викликало тимчасового повіреного в справах Білорусі та висловило протест у зв’язку з ситуацією.

25 березня президент Польщі Анджей Дуда розпочав переговори щодо ситуації по лінії ООН, ОБСЄ та Ради Європи.

Нагадаємо, що між 18 і 27 березня влада Білорусі затримала щонайменше 16 журналістів і оштрафувала щонайменше трьох представників преси та заступника голови Білоруської асоціації журналістів Бориса Гарецького.

Усі затримані нещодавно висвітлювали акції протесту із закликом подати у відставку до нелегітимного президента Білорусі Олександра Лукашенка, які відбувалися в містах, де вони працюють.

Liked the article?
Help us be even more cool!