ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі журналістку повторно засудили до 15 діб

18.11.2020, 13:15
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

У Білорусі повторно засудили до 15 діб арешту журналістку і правозахисницю “Весни” Марину Костилянченко нібито за участь у несанкціонованій ході 25 жовтня в Мінську. 

Про це повідомляється на сайті правозахисного центру “Весна”.

Журналістку засудили 17 листопада в слідчому ізоляторі №6 в Барановичах на виїзному судовому засіданні. В ізоляторі вона відбуває присуджені їй раніше 15 діб арешту. Отже, під арештом Костилянченко загалом проведе 30 діб.

Марина Костилянченко мала вийти на свободу 14 листопада. Але через пів години очікування під стінами СІЗО до близьких журналістки й інших затриманих з нею в кафе 30 жовтня вишли співробітники міліції і повідомили, що вони знову затримані в межах адміністративного процесу і на свободу сьогодні не вийдуть. 

Як розповіли міліціонери, за пів години до звільнення Марини й ще п'яти осіб вони отримали рапорти від співробітників ГУБОЗіК про те, що ті нібито 25 жовтня брали участь у несанкціонованій ході в Мінську.

Тому їх затримано для складання протоколів за ст. 23.34 КпАП (участь у несанкціонованому масовому заході).

Правозахисницю “Весни” Марину Костилянченко 2 листопада суд Заводського району Мінська засудив за двома статтями КпАП: 23.34 (“Участь у несанкціонованому масовому заході”) і 23.4 (“Непокора законному розпорядженню або вимозі посадової особи при виконанні ним службових повноважень”). 

Її звинуватили в тому, що 30 жовтня вона “брала участь в несанкціонованому пікетуванні за зміну влади, вигукувала гасла “Трибунал”, “Живе Білорусь”, “Йди”, а під час затримання чинила опір співробітникам міліції, відмовляючись пройти в службовий транспорт”. Суддя визнала її винною і ухвалила рішення заарештувати Марину на 15 діб. Правозахисниця повністю не визнала провину і назвала звинувачення абсолютною вигадкою.

Liked the article?
Help us be even more cool!