ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Білоруського журналіста звинуватили в екстремізмі через фото сорочки з орнаментом

07.07.2021, 17:59
Фото: 1reg.by
Фото: 1reg.by

У білоруському Бресті 6 липня затримали журналіста видання “Перший регіон” Олега Супрунюка: його звинувачують у створенні та розповсюдженні “екстремістських матеріалів”. Про це повідомляє ZMINA з посиланням на сайт ЗМІ.

Уже 7 липня журналіста доставили до Ленінського районного суду Бреста на розгляд справи, що стосується підготовки редакційного матеріалу, світлина в якому раніше була визнана “екстремістською”.

Супрунюку загрожує великий штраф або адміністративний арешт.

“Йдеться про публікацію новини про занесення до переліку осіб, причетних до “терористичної діяльності”, жителя Барановичів Володимира Гундаря. Згодом його судили за “насильство або становлення загрози для посадової особи”. У публікації про затримання Гундаря використано фото цього барановицького активіста в сорочці з орнаментом. Правоохоронці побачили у візерунку орнаменту свастику”, – уточнюється в повідомленні видання “Перший регіон”.

Володимир Гундар, фото: t.me/viasna_brest

До барановицького активіста Володимира Гундаря прийшли з обшуком 30 грудня 2020 року. Йому висунули звинувачення в тероризмі за статтею 289 Кримінального кодексу Білорусі, а також  у насильстві або погрозі посадовій особі за статтею 366 Кримінального кодексу. 

Liked the article?
Help us be even more cool!