ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі журналіста InformNapalm звинуватили ще у державній зраді

01.11.2021, 11:13
Фото: БАЖ
Фото: БАЖ

Білоруському журналісту-розслідувачу Денису Івашину, заарештованому за звинуваченням у втручанні в діяльність міліціонера, висунуте додаткове звинувачення – в державній зраді. 

Про це стало відомо з відповіді управління КДБ у Гродненській області, яке опублікувало видання “Медіазона.Білорусь”, повідомляє Радіо Свобода.

Перед арештом Івашин писав про затриманих у санаторії під Мінськом російських найманців, про колишніх службовців українського спецпідрозділу “Беркут”, які брали участь у розгонах протестів у білоруських містах, він критикував владу за насильство над мирними протестувальниками.

За новою статтею йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Білоруська влада заарештувала десятки журналістів у 2021 році, закрила кілька ЗМІ та визнала екстремістськими кілька найпопулярніших у країні інтернет-видань. У щорічному Індексі свободи преси, що складається міжнародною організацією “Репортери без кордонів”, країна посідає 158-ме місце зі 180. На пострадянському просторі гірше ситуація оцінюється лише в Азербайджані та Туркменистані.

Як повідомляв ІМІ, Дениса Івашина затримали співробітники КДБ та вивезли в невідомому напрямку в Гродні (Білорусь) 12 березня.

Пізніше журналіст міжнародної спільноти InformNapalm Роман Бурко повідомив у твіттері, що його утримували в місцевій в’язниці №1 за адресою вул. Кірова, 1.

15 березня затриманому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці.

У червні у журналіста стався серцевий напад під час перебування в одиночній камері.

Liked the article?
Help us be even more cool!