ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі журналіста Александрова поставили на облік як "схильного до екстремізму"

02.04.2021, 10:16
Фото – belaruspartisan.by
Фото – belaruspartisan.by

Журналіста Андрія Александрова і його дівчину Ірину Злобіну, які перебувають під вартою, поставили на облік як осіб, схильних до екстремізму. Про це повідомляє Naviny.by з посиланням на БелаПАН.

За відомостями БелаПАН з достовірних джерел, минулого тижня їх викликали "на комісію" і поінформували про поставлення "на профілактичний облік як осіб, схильних до екстремістських і деструктивних дій".

Тепер з ними проводитимуть регулярні бесіди уповноважені для цього співробітники.

Раніше на такий облік поставили засуджену журналістку телеканалу "Белсат" Катерину Андрєєву, яка наразі утримується в СІЗО Жодіно (Мінська область).

Як повідомляв ІМІ, 13 січня в Мінську (Білорусь) знайшли журналіста Андрія Александрова, з яким раніше зник зв'язок.

Андрій Александров перестав виходити на зв'язок 12 січня близько 14.00. Дівчина Александрова, з якою також не було зв'язку з 12 січня, знайшлася в мінському Центрі ізоляції правопорушників на Окрестіна.

14 січня в офісі БелаПАН пройшов обшук. Вилучено частину техніки і носіїв інформації. У постанові на обшук також фігурувала ст. 293 КК (масові заворушення).

Із заявами з приводу затримання Александрова і переслідування білоруських незалежних ЗМІ 15 січня виступили посольство США в Білорусі та Європейська федерація журналістів (EFJ).

Liked the article?
Help us be even more cool!