ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі затримали понад 100 блогерів, журналістів та їхніх прихильників

12.05.2020, 13:35
Фото – Наша Нива
Фото – Наша Нива

У Білорусі затримали понад 100 опозиційних блогерів, журналістів і підписників їхніх каналів, які критикують владу. Про це повідомляє BBC з посиланням на правозахисний центр “Весна”. 

Затримані брали участь в онлайн-стрімах, у яких розповідали про ситуацію в регіонах країни.

Затриманого блогера Сергія Петрухіна 11 травня суд арештував на 15 діб за стрім із квітневої акції противників будівництва акумуляторного заводу поблизу Бреста. Його звинуватили в порушенні порядку організації та проведення масових заходів.

Ще одного блогера, Сергія Тихановського, затримали 6 травня під Могильовом під час зустрічі з підписниками його YouTube-каналу. Блогер також критикує владу і заявив, що висуває свою кандидатуру на президентські вибори, які мають відбутися в Білорусі в серпні.

Вимагаючи звільнення Тихановського, в різних регіонах Білорусі вийшли на акції його колеги-блогери та глядачі YouTube-каналу. Їх та журналістів, що висвітлювали акції, затримали.

У Бобруйську теж були затримані прихильники Тихановського, які намагалися організувати “антипарад” до 9 травня, коли в Мінську відбувався офіційний День Перемоги. 

Також серед затриманих – журналіст-фрилансер Дмитро Лупач, журналісти Олександр Бураков, Олесь Осипцов, блогер Михайло Аршинський. У Гродно за зустріч із блогером Тихановським затримали режисера Василя Калача.

Суди над затриманими активістами, правозахисниками та журналістами відбулись 11 травня у 12 містах Білорусі.

Liked the article?
Help us be even more cool!