ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі заблокували два сайти

10.12.2020, 10:44
Фото – detector.media
Фото – detector.media

На території Білорусі заблоковано сайти інформаційного порталу Kyky.org та проєкту “Єдина книга реєстрації злочинів”, запуск якої анонсувала Світлана Тихановська.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Радыё Свабода.

Сайт Kyky.org заблокували за рішенням Міністерства інформації.

Проблеми у видання почалися після затримання 27 серпня співзасновника Kyky Олександра Васильєвича, а в мінських офісах Kyky.org і The Village, які розташовані в одному приміщенні зі штабом Координаційної ради, було проведено обшук.

Платформа ekrp.org (Єдина книга реєстрації злочинів) була запущена дев’ять днів тому, про що повідомила лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська.

Причини блокування невідомі.

Проєкт створений Народним антикризовим управлінням і командою колишніх співробітників силових структур ByPol.

За словами Тихановської, в книзі фіксуватимуть порушення закону, а юристи перевірять зібрані матеріали й підготують до порушення кримінальних справ як на міжнародному рівні, так і для судів "нової Білорусі".

Імена людей, які потрапили до неї, рекомендуватимуть для занесення до санкційних списків. Поповнити базу доказів може кожен білорус.

Нагадаємо, у Білорусі тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко. Влада країни продовжує застосовувати репресії проти учасників мирних протестів.

Liked the article?
Help us be even more cool!