ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Мінську до редакцій двох інтернет-видань прийшли з обшуками

27.08.2020, 14:35
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

У Мінську в офісах інтернет-видань Kyky.org і The Village проводяться обшуки. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на телеграм-канал Радыё Свабода.

“Удень 27 серпня силовики почали обшуки в мінських офісах Kyky.org і The Village Білорусь, які розташовані в одному приміщенні зі штабом Координаційної ради”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, власника сайтів Олександра Василевича відвезли на допит. Телефони редакцій не відповідають, пише видання.

Телеграм-канал NEXTA Live опублікував коментар редакції Kyky.org, яка підтвердила обшуки.

“Сьогодні, 27 серпня, у наш офіс, який ми орендуємо разом з агентством Vondel / Hepta, прийшли люди з ДФР. У результаті частина з них виїхала з офісу із Сашком Василевичем – директором цього агентства. Ми знаємо, що до Сашка вже виїхала його адвокат”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. ЦВК 14 серпня оголосила остаточні результати, згідно з якими чинний глава держави Олександр Лукашенко, який обіймає посаду з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська – 10,1%.

Відразу після виборів у Білорусі почалися протести громадян, незгодних з їхніми офіційними результатами. Силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світло-шумові гранати й водомети.

З початку протестів було затримано понад 6,7 тис. осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб, повідомлялося про кількох загиблих.

Liked the article?
Help us be even more cool!