ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі з держтелерадіокомпанії звільнили журналістів, які підтримали протести

18.08.2020, 10:28
Фото - Радіо Свобода
Фото - Радіо Свобода

У Гродно (Білорусь) з державної телерадіокомпанії звільнили декількох співробітників, які напередодні підтримали масові протести у Білорусі та заявили, що готові надати майданчик для об'єктивного висвітлення подій.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на білоруську службу Радіо Свобода.

Було звільнено трьох журналістів Дмитра Чекана, Дмитра Лютомського та Сергія Гадзеєва.

Офіційно співробітники телерадіокомпанії страйк не оголошували, тому що вважають, що можуть бути корисні в наданні правдивої інформації. Втім зараз телерадіокомпанія фактично страйкує, в ефір виходять тільки новини про погоду.

У соцмережах ТРК з'явилося звернення до голови Національної телерадіокомпанії Білорусі Івана Ейсманта.

Співробітники заявили, що обурені тим, що відбувається у Білорусі: грубими порушеннями під час виборчої кампанії; порушенням прав та свобод громадян Білорусі; тиском на журналістів, цензурою в державних ЗМІ.

“Тепер ми готові надати майданчик для конструктивного діалогу на радіо та телебаченні, як прихильникам, так і тим, хто не згоден з чинною владою”, - заявили журналісти.

Нагадаємо, 9 серпня у Білорусі відбулися президентські вибори. ЦВК Білорусі 14 серпня оголосила остаточні результати виборів, згідно з якими чинний голова держави Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

У Білорусі тривають виступи громадян, не згодних з офіційними результатами виборів. Силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати та водомети.

Як повідомляв ІМІ, 17 серпня в Мінську співробітники Белтелерадіокомпанії вийшли на страйк під будівлю офісу.

Перед цим вони підписали заяву, адресовану керівникові компанії Івану Ейсмонту. У ній вони вимагають визнати недійсними результати виборів, відправити у відставку голову Центральної виборчої комісії Лідію Єрмошину, звільнити політв’язнів, скасувати цензуру в ЗМІ.

Liked the article?
Help us be even more cool!