ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі в аварії загинули документалісти каналу "Настоящее время"

18.05.2020, 11:35
Фото – currenttime.tv
Фото – currenttime.tv

У Білорусі в аварії загинули документалісти проєкту “Невідома Білорусь” – режисер Володимир Михайловський і художник-звукорежисер Максим Гавриленко, повідомляє “Настоящее время”.

Вони загинули в аварії 14 травня дорогою з Гомеля до Мінська. У Гомелі документалісти знімали фільм про допомогу волонтерів медикам у боротьбі з коронавірусом. 

Режисерка Любов Земцова, яка була в авто, перебуває в критичному стані в реанімації. 

Усі вони автори документального проєкту “Невідома Білорусь”, який виходить на телеканалі “Настоящее Время”.

“Учора в неї [у Любові] був день народження, вони доставляли допомогу в лікарні весь день з 5-ї години ранку, – розповіла мати Любові Земцова білоруській службі Радіо Свобода. – Вони виконали важливу місію і зняли все це. Поверталися в гарному настрої. О 18:10 я розмовляла з ними, о 19:30 сталося зіткнення. Зустрічною смугою йшла на Гомель машина. Володя і Максим загинули”.

Правозахисник і волонтер кампанії BYCOVID19 Андрій Стрижак розповів, як вони разом провели день у Гомелі:

“Володя казав про те, що думає приєднатися до нашої команди після того, як закінчить проєкт. Максим переважно мовчки робив свою роботу і явно був під враженням від того, що ми всі бачили в лікарні. Люба багато розповідала про проєкт і як їй важливо показати нашу роботу. За день ми дуже здружилися, як буває з людьми, які на одній хвилі. Це було більше, ніж документальне кіно. Ми відпрацювали цей день як одна волонтерська команда. Я був останньою людиною, яка розмовляла з ними”.

Любов Земцова – відома білоруська документалістка. Вона закінчила школу Wajda School Doc Pro у Варшаві. Її фільми брали участь у таких кінофестивалях, як Astra Film Festival, "Артдокфест", Watch Docs Belarus та інших.

Свої співчуття висловив головний програмний директор “Настоящего времени”, керівник проєкту “Справжня Білорусь” Кенан Алієв та керівник RFE / RL Джеймі Флай.

Liked the article?
Help us be even more cool!