ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі відмовляються друкувати незалежну "Газету Слонимскую"

04.06.2021, 12:55
Фото – reform.by
Фото – reform.by

У Білорусі типографії відмовилися друкувати незалежну "Газету Слонимскую". Про це повідомляє "Детектор медіа" з посиланням на сайт видання.

Уперше друкарні почали відмовляти виданню в листопаді 2020 року, після обшуків правоохоронців у редакції. Тижневик не виходив пів року – з осені 2020-го.

На початку травня редакція повідомила мінінформ Білорусі про відновлення виходу, газету внесли до реєстру друкованих видань.

Однак у червні гродненська друкарня, де раніше друкувалася газета, надіслала листа з відмовою. Відмовилися друкувати видання також у Пінську та Бресті. Редакція повідомила, що поки воно буде доступним тільки онлайн.

9 серпня 2020 року в Білорусі відбулися вибори президента. ЦВК оголосила переможцем Олександра Лукашенка, тоді як, за даними опозиційних екзитполів, перемогла кандидатка Світлана Тихановська. Західні країни відмовилися визнати Лукашенка переможцем виборів. Тихановська наразі перебуває за межами Білорусі. Влада жорстоко придушила мирні акції протесту та почала кампанію із залякування опозиції та незалежної преси.

Liked the article?
Help us be even more cool!