ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі трьом журналістам висунули звинувачення у незаконному доступі до інформації

09.11.2018, 10:55
Фото - Радіо Свобода

Білоруські органи юстиції 8 листопада висунули звинувачення трьом журналістам у “несанкціонованому доступі до комп'ютерної інформації, скоєному з корисливою або особистою зацікавленістю”, а саме в доступі до платної послуги держагентства "БелТА", повідомляє DW.

Зокрема, звинувачення висунули мінському кореспонденту російської редакції DW Павлюку Биковському.  Допит у Слідчому комітеті тривав півтори години. З Биковського взяли підписку про невиїзд і “належну поведінку”. Йому також пред'явили позов у розмірі 4 тисяч білоруських рублів (понад 1,5 тисячі євро).

Таке ж звинувачення за частиною 2 статті 349 Кримінального кодексу Білорусі 8 листопада висунули і головній редакторці агенції "БелаПАН" Ірині Лєвшиній і редакторці новин порталу Tut.by Галині Уласик. За словами Лєвшиної, від неї вимагають відшкодування понад 12 тисяч білоруських рублів. Уласик повідомила, що звинувачення їй висунули за тією ж статтею, а збиток оцінили сумою у близько 17 тисяч рублів.

На початку серпня цього року в офісі найбільшого білоруського ресурсу Tut.by, інформаційного ресурсу "БелаПАН" і низки інших ЗМІ відбулися обшуки. Слідчий комітет Білорусі затримав і допитав близько 20 осіб, у тому числі кореспондента DW Павлюка Биковського. Журналістів підозрювали в незаконному доступі до платної інформації державного агентства "БелТА". Як стверджує МВС Білорусі, у 2017 і 2018 роках без відома і згоди держагентства було здійснено понад 15 тисяч підключень до інформації, що зберігається в його комп'ютерній системі.

Liked the article?
Help us be even more cool!