ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі правоохоронці прийшли з обшуком до журналіста DW

08.08.2018, 11:32
Фото - Фейсбук Павлюка Биковського

Сьогодні, 8 серпня, у Мінську (Білорусь) правоохоронці прийшли з обшуком до кореспондента російської редакції Deutsche Welle Павлюка Биковського, повідомляє білоруська служба Радіо Свобода.

“До мене прийшов Слідчий комітет”, - написав Биковський на своїй сторінці у Facebook.

Як розповів журналіст виданню, до нього прийшли у “справі БелТА”, але він уже багато років не цікавився стрічкою “БелТА” і не має ніякого відношення до цієї справи.

Слідчі пояснили Биковському, що прийшли робити перевірку за адресою, а не до нього особисто, і що мають ордер прокурора.

Статусу підозрюваного Биковський на даний момент не має.

Павлюк Биковський - активний журналіст-фрилансер, політичний оглядач, постійно працює мінським кореспондентом радіостанції “Німецька хвиля”.

Дружина Павлюка Биковського Ольга працює прес-секретарем руху “За свободу”.

Нагадаємо, зранку 7 серпня у Білорусі в незалежних виданнях БелаПАН і Tut.by працівники слідчого комітету провели обшуки та затримали співробітницю інформаційного агентства БелаПАН Тетяну Коровенкову, редакторок порталу Tut.by Марину Золотову і Ганну Колтигіну.

7 серпня журналісток інтернет-порталу TUT.BY – Галину Власик, Марину Золотову та Ганну Колтигіну затримали на три доби.

7 серпня білоруська поліція також затримала журналістів TUT.BY Дмитра Бобрика, Уляну Бабаєд і Ганну Єрмачонок, а також журналіста видання “БелаПАН” Андрія Середу.

7 серпня Слідчий комітет Республіки Білорусь поширив інформацію про порушення кримінального провадження за ч.2 ст.349 Кримінального кодексу Білорусі (несанкціонований доступ до комп’ютерної інформації, здійснений з особистої зацікавленості, що спричинила заподіяння істотної шкоди). У межах цієї справи у редакціях TUT.BY і “БелаПАН”, а також газети “Наука” пройшли обшуки. Журналісти не змогли потрапити на свої робочі місця.

7 серпня Білоруська асоціація журналістів заявила, що вважає затримання співробітників видань TUT.BY і БелаПАН грубим порушенням свободи ЗМІ, а дії правоохоронців надмірними.

Liked the article?
Help us be even more cool!