ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі суд арештував двох журналістів телеканалу "Белсат"

11.02.2021, 12:52
Фото – Белсат
Фото – Белсат

Cуд Радянського району Мінська (Білорусь) арештував журналістів “Белсату” Любов Луньову та Дмитра Солтана на 10 і 15 діб відповідно. Таке рішення суд ухвалив 10 лютого, повідомляє “Белсат”.

Журналістів звинувачували за статтею 17.1 (“Дрібне хуліганство”). Їх затримали 8 лютого, коли вони працювали з камерою в Мінську біля філармонії.

Протоколи на журналістів склали однакові. У холі Радянського РУВС вони нібито “висловлювали невдоволення роботою представників МВС, перешкоджали роботі міліціонерів, голосно розмовляли, називали міліціонерів карателями й фашистами”. Як пише видання, свідком у справі виступив уже звичний свідок Радянського РУВС дільничний Микита Бєльський.

У результаті Дмитро Солтан отримав 15 діб арешту, а Любов Луньова – 10.

Як повідомляв ІМІ, 7 грудня 2020 року в Мінську (Білорусь) суд оштрафував журналістку польського телеканалу “Белсат” Любов Луньову, визнавши винною в тому, що вона нібито брала участь у несанкціонованій акції цього дня.

Журналістку телеканалу “Белсат” Любов Луньову, яку затримали 7 грудня в Мінську на Марші мудрості, з Центру ізоляції правопорушників забрала швидка допомога.

Liked the article?
Help us be even more cool!