ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі після допиту відпустили журналістів, затриманих 8 серпня

09.08.2018, 11:02
Фото - svaboda.org

Слідчий комітет Білорусі увечері 8 серпня відпустив після допиту журналістів порталу Realt.by Ігора Хмару, Марію Сороку, Олену Масловську і Владислава Кулецького, яких затримали зранку того ж дня, повідомляє білоруська служба Радіо Свобода з посиланням на БелаПАН.

Як повідомляється, всі вони дали підписку про нерозголошення.

Нагадаємо, 7 та 8 серпня у Білорусі проводились обшуки та затримання журналістів низки незалежних медіа.

8 серпня в центральний апарат слідчого комітету затримали трьох журналістів Realt.by Ігоря Хмара, Марію Сороку, Олену Масловський і головного редактора Владислава Кулецькій. З офісу компанії слідчі вивезли комп'ютери і ноутбуки.

Також 8 серпня затримали журналістів Олексія Жукова і Павлюка Биковського, яким пізніше дали статус підозрюваних у справі про “незаконний доступ” до платної підписки інформаційного агентства БелТА. Биковського і Жукова затримали на три доби.

Слідчий комітет Білорусі розслідує кримінальну справу за статтею про “несанкціонований доступ до комп’ютерної інформації”.

Підставою до порушення справи стала заява державного інформаційного агентства “БєлТА” про збої під час здійснення доступу до інформації для передплатників, які надавалися “БєлТА”. За версією слідства, затримані журналісти мали “неправомірний доступ” до стрічки новин “БєлТА” протягом останніх двох років, що склало понад 15 тисяч несанкціонованих підключень.

Liked the article?
Help us be even more cool!