ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі на майно засновниці Пресклубу наклали арешт

26.01.2021, 15:36
Фото – naviny.media
Фото – naviny.media

У Мінську 25 січня у квартирі засновниці Пресклубу Білорусь Юлії Слуцької було проведено слідчі дії та накладено арешт на її майно. 

Про це повідомила її дочка Олександра Слуцька інформаційному агентству БелаПАН, передає Naviny.by.

“Мене викликали у квартиру матері й видали постанову ще від 28 грудня 2020 року про накладення арешту на її майно. Однак під час огляду цінних предметів і речей у квартирі не виявили. Нічого не заарештували й на відповідальне зберігання нічого не передали, написано в протоколі опису арештованого майна”, – зазначила вона.

За словами доньки, адвокат 25 січня відвідав Юлію Слуцьку в СІЗО. Слуцька сказала, що в її камеру перевели громадянку Швейцарії Наталю Херші, яку білоруський суд визнав винною в застосуванні насильства до міліціонера. 

“Вона (Херші. – Ред.) голодує зараз, тому всім у камері доводиться несолодко: по кілька разів на день проводять шмони, виганяють усіх у карцер, усе обшукують, витрушують, перевертають”, – розповіла Олександра.

Нагадаємо, 22 грудня 2020 року в Мінську (Білорусь) силовики затримали засновницю неформального об'єднання медіапрофесіоналів "Пресклуб Білорусь" (Press Club Belarus) Юлію Слуцьку, а також прийшли з обшуками до офісу та працівників Пресклубу: Алли Шарко, Сергія Якупова, Сергія Ольшевського.

Обшуки проходили в межах кримінальної справи за ст. 243 ч. 2 ("Ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі"). Після обшуків затриманих забрали на допити до Департаменту фінансових розслідувань Комітету державного контролю Білорусі.

Слуцьку підозрюють в ухиленні від сплати податків в особливо великому розмірі, Шарко, Ольшевського, Слуцького – у співучасті. 

31 грудня 2020 року затриманим висунули звинувачення.

Білоруські правозахисники визнали затриманих співробітників Пресклубу політв'язнями.

Liked the article?
Help us be even more cool!