ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі колишнього фотографа Радіо Свобода заарештували на 13 діб

07.02.2022, 16:41
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Фрунзенський районний суд Мінська (Білорусь) арештував на 13 діб колишнього фотографа білоруської служби Радіо Свобода Влада Гридзіна.

Таке рішення суд ухвалив 7 лютого, повідомляє білоруська служба Радіо Свобода.

Фотографу інкримінували “непокору законному розпорядженню чи вимозі посадової особи під час виконання нею службових обов’язків”. Його звинуватили в тому, що 4 лютого 2022 року під час обшуку на вулиці Ігнатовського він нібито “не підкорився законним розпорядженням міліціонера Мінміськвиконкому Сазонова та не впустив його до квартири”.

За словами родичів, Влад перестав виходити на зв’язок 4 лютого. Лише 6 лютого вони дізналися, що його спіймали й тримали в СІЗО на Окрестіна. Рідні зайшли до нього додому і побачили сліди обшуку: речі розкидано, на підлозі сміття, ноутбука та фотоапарата немає. На дверях – у кімнаті та біля входу – висіла свіжонаклеєна наліпка з написаним телефоном адвоката.

Влад Гридзін працював фотокореспондентом Радіо Свобода, поки 29 серпня 2020 року влада не позбавила його та ще трьох білоруських журналістів акредитації.

У вересні 2020 року його затримали під час виконання журналістських обов'язків, і Влад провів 11 діб у СІЗО на Окрестіна в Мінську.

Влад Гридзін став переможцем і призером конкурсу Belarus Press Photo, його фотографії опублікували світові агентства та ЗМІ.

Як повідомляв ІМІ, 7 лютого стало відомо, що в Мінську заарештували колишнього фотографа білоруської служби Радіо Свобода Влада Гридзіна. Його арештували минулого тижня, зараз він перебуває в СІЗО на вулиці Окрестіна в Мінську. 

Liked the article?
Help us be even more cool!