ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Бердянську окупанти погрожують "підвалом" за підписку на українські тг-канали

10.04.2023, 16:01
Фото – euractiv.com
Фото – euractiv.com

У Бердянську окупанти щодня зупиняють людей на вулицях, перевіряють особисті речі, підписки на українські телеграм-канали, вимагають, щоб видаляли ці підписки. У разі відмови погрожують “підвалом”, де людей чекають тортури. 

Про це в ефірі Громадського радіо розповіла начальниця Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіціна:

“Також останнім часом почали ходити по квартирах і будинках, роблять так званий побудинковий обхід, перевіряють усе в пошуках партизанів, навіть до шафи заглядають і в підвали. Це на сьогодні в кожному мікрорайоні міста”, – додала Галіціна.

За її словами, “окупанти також тиснуть на людей, щоб ті брали російські псевдодокументи”.

Як повідомляв ІМІ, На окупованих територіях росіяни систематично проводять перевірки в деяких навчальних закладах. В окупованому Маріуполі "освітяни" змушують дітей дивитися пропагандистський фільм про анексію Криму. Також у Маріуполі росіяни змушують школярів шикуватися в лінійку, слухати гімн Росії та підіймати російський прапор. В окупованому місті Токмак Запорізької області окупаційна адміністрація змушує школярів писати листи російським військовим. У школах Мелітополя Запорізької області окупанти також змушують дітей писати листи російським солдатам. А в Бердянську Запорізької області росіяни влаштували рейди по родинах, які не віддають дітей до місцевих шкіл.

Liked the article?
Help us be even more cool!