ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Барселоні знімають документальний фільм про історію українського IT

01.11.2022, 17:00
Фото – Ліга.Tech
Фото – Ліга.Tech

У Барселоні знімають документальний фільм про історію українського IT "Перший код", пише Ліга.Tech.

Знімальна група поспілкувалась із засновниками відомих українських ІТ-компаній – EPAM Ukraine, 3DLOOK, ELEKS, Looksery, а цього разу свою історію розповіли фаундери успішних стартапів Preply і Netpeak Group. Роботу над стрічкою ініціювала Європейська асоціація програмної інженерії (EASE).

СТО компанії Preply Дмитро Волошин поділився спогадами про те, як зароджувалася його компанія, як формувалося вітчизняне ІТ-ком’юніті і як компанії допомагали одна одній. Волошин розповів, як вони навчалися вести бізнес на міжнародному рівні, розуміти бажання інвесторів, а також про те, як ставляться до українського ІТ зараз. 

"Він поділився тим, як ставляться до інвестицій та юніт-економіки зараз. Скажімо, за його словами, нині інвестори вже дивляться на те, чи може стартап працювати "в плюс", а не просто "палити" кошти", – розповідає президент EASE  Владислав Савченко.

Фаундер Netpeak Group Артем Бородатюк розповів, як його компанія виросла з діджитал-маркетингу та стала розробником багатьох saas-рішень у діджитал-просуванні брендів і працедавцем для тисячі людей.

"Це історія про те, як компанія з Одеси вийшла на світовий рівень і зараз отримує замовлення від державних установ США", – кажуть творці фільму.

Роботу над документальною стрічкою планують завершити до кінця 2022 року та почати переговори про розміщення її на платформах Netflix, Amazon, Apple TV.

Як повідомляв ІМІ, створена за підтримки Держкіно дебютна стрічка режисера Мар’яна Бушана "Снайпер. Білий Ворон" стала першим українським фільмом на воєнну тематику, який з’явився на великих екранах після початку повномасштабного вторгнення.

Liked the article?
Help us be even more cool!