ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Twitter буде використаний для втручання у вибори в США і для підтримки російських наративів – Золотухін

12.04.2023, 13:30
Фото – mediacenter.org.ua
Фото – mediacenter.org.ua

Експерт з інформаційних війн, директор Інституту постінформаційного суспільства Дмитро Золотухін вважає, що соцмережа Twitter буде використана для втручання у вибори в США і для підтримки російських наративів. Про це він сказав в ефірі Громадського радіо.

За словами Золотухіна, обговорювати позицію Маска – чи він підтримує свободу слова, чи він бореться з пропагандою – абсолютно немає сенсу. 

“З моєї точки зору, Ілон Маск плювати хотів на питання свободи слова і пропаганду, тому що ключовим для нього аспектом є заробляння грошей. І потрібно розуміти, на чому він заробляє гроші, тому що Twitter зараз є збитковим. Тобто він купив інформаційну платформу для того, щоб у неї вкладати гроші, а не отримувати. Адже в найближчій перспективі ці кошти, які він інвестував у купівлю цього медіа, не повернуться”, – сказав експерт.

Дмитро Золотухін вважає, що у Twitter буде сконцентрована підтримка навколо республіканців, зокрема трампістів.

“Це нас наводить на думку про те, звідки ж він збирається отримувати гроші. Я вважаю, що гроші в нього в значній частині походять з державного сектору, зважаючи на той бізнес, який він веде в США. А в державному секторі ці гроші йому можуть запропонувати тільки його друзі-трампісти, яких він політично підтримує. І купівля платформи Twitter не має жодного відношення ні до бізнесу, ні до свободи слова, тому що платформа Twitter буде використана в наступні 15–17 місяців для втручання у внутрішньополітичну адженду США і для впливу на процес виборів президента США. Я вважаю, що буде сконцентрована підтримка навколо республіканців, зокрема трампістів, якщо більш конкретно – навколо Трампа”, – зазначив експерт.

Крім того, Золотухін вважає, що Маск свідомо підтримує російську сторону.

“Я вважаю, що в оточенні Ілона Маска є багато людей, які дотичні і до трампістів, і до росіян. У Кремнієвій долині живе дуже багато талановитих росіян, які також чудово заробляють гроші у високотехнологічних сферах, але при цьому підтримують Володимира Путіна й агресію проти України. Тобто Ілон Маск – просто людина, яка перебуває під впливом того політичного оточення, яке допомагає йому заробляти гроші. Тому він свідомо це робить, свідомо підтримує російську сторону. Він розповсюджує конспірологічні теорії, які у Twitter постяться анонімними розслідувачами, які кажуть і про чіпування людей вакцинами, і фейки про COVID-19”, – зазначив експерт. 

Золотухін пропонує змиритися з тим, що “жодного відношення до свободи слова і боротьби з пропагандою соціальна мережа Twitter тепер не має, як його не має і Ілон Маск”.

“У наступний період Twitter буде використаний для втручання в американські вибори і для підтримки та розповсюдження російських  наративів”, – сказав він.

Як повідомляв ІМІ, 10 квітня власник Twitter Ілон Маск заявив, що не видалятиме пропагандистський твіт заступника голови Ради безпеки РФ Дмитра Медведєва про Україну. “Мені сказали, що Путін назвав мене воєнним злочинцем за допомогу Україні, тому він мені не найкращий друг. Всі новини є певною мірою пропагандою. Нехай люди самі вирішують”, – написав Маск.

Йдеться про допис Медведєва, зроблений 9 квітня із заголовком “Чому Україна зникне? Тому що нікому не потрібна”. Користувач, який звернув увагу Маска на цей твіт, вважає допис Медведєва закликом до геноциду українців. Він заявив Маску, що той не дотримується антиросійських санкцій і сам порушив правила Twitter, дозволивши посадовим особам Росії повернутися на платформу.

Liked the article?
Help us be even more cool!