ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Twitter блокував акаунт програми німецького ZDF після матеріалу про викрадення РФ дітей з України

22.02.2023, 14:45
Фото – Jule Roehr / ZDF
Фото – Jule Roehr / ZDF

Соцмережа Twitter заблокувала акаунт програми німецького телеканалу ZDF Frontal невдовзі після того, як журналісти опублікували своє розслідування про викрадення Росією українських дітей на окупованих територіях. Згодом блокування зняли.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Spiegel.

Із 21 лютого сторінку акаунту Frontal неможливо було відкрити, замість неї видавало результат “This account does not exist”. Проблема з акаунтом збіглася в часі з публікацією матеріалу про те, як Росія примусово вивозить українських дітей з окупованих територій на територію РФ, або про випадки, коли примусово евакуйовані українські родини застрягли в Росії і не можуть звідти виїхати. 

Журналіст Анрдт Гінзель, один з тих, які працювали над матеріалом, помітив, що його твіти перестали показувати й супроводжують банером-попередженням про “потенційно чутливий контент”. 

По обіді 21 лютого Гінзель опублікував тред про розслідування, зазначивши, що такі депортації та всиновлення мають ознаки воєнного злочину; акаунт Frontal поширив його допис.

На своїй основній сторінці в соцмережі ZDF повідомив, що сконтактував із Twitter для з’ясування ситуації та сподівається на швидке розблокування, а формальною причиною для блокування нібито став неправильно вказаний в акаунті рік народження. 

Пізніше ZDF повідомив, що блокування зняли, а причину непорозуміння продовжують з'ясовувати. “Ми поки не можемо зрозуміти, чому сталася помилка з неправильним визначенням віку”, – зазначив телеканал. 

“Ми повернулися. Але цікаво, чому ж Twitter вважає нас “неповнолітніми” та вимагає ID для верифікації акаунту. Втім, важливіше інше – ось наше розслідування”, – йдеться в найновішому пості ZDF frontal.

У Twitter поки публічно не коментували історію.

Як повідомляв ІМІ, 8 лютого уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець заявив про вихід з Європейського інституту омбудсмана через незаконне вивезення двох українських дітей з Австрії до Росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!