ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Турецький журналіст розповів про останні слова журналіста Хашкаджі

12.11.2018, 11:54
Фото - hurriyetdailynews.com

Саудівський журналіст Джамаль Хашкаджі, вбитий у жовтні у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі, перед смертю говорив, що задихається. Про це повідомив керівник підрозділу розслідувань турецької газети Turkish Daily Sabah Назіф Караман виданню Al Jazeera, інформує Громадське.

Караман розповів, що йому вдалось прослухати записи, на яких зафіксовано напад та вбивство журналіста. За його словами, відповідно до записів, вбивство Хашкаджі тривало близько 7 хвилин.

“Я задихаюся ... зніміть цей мішок з моєї голови, у мене клаустрофобія”, - такими були останні слова Хашкаджі, згідно із інформацією Карамана.

Саудівського журналіста задушили за допомогою пластикового пакета, розповів Караман. Він додав, що одна із версій про те, що тіло журналіста розчленували після вбивства - відповідає дійсності. За його словами, перш ніж розчленувати тіло, працівники саудівського консульства, “покрили підлогу пластиковими пакетами”.

Журналіст наголосив, що процесом розчленування курував Салах аль-Тубаігі, глава Саудівської наукової ради з судової експертизи.

Як повідомляє Al Jazeera, наразі турецька поліція припиняє пошуки тіла Хашкаджі, однак кримінальне розслідування вбивства продовжиться.

10 листопада президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що його країна передала правоохоронцям чотирьох країн аудіозаписи, пов'язані з убивством саудівського журналіста. За словами Ердогана, записи передані США, Німеччині, Франції та Великій Британії.

Турецьке видання Sabah з посиланням на своїй джерела в правоохоронних органах назвало замовником вбивства журналіста Джамаля Хашкаджі заступника глави розвідки Саудівської Аравії.

Нагадаємо, журналіст Джамаль Хашкаджі зник 2 жовтня після візиту до генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Представники королівства наполягали на тому, що Хашкаджі вийшов із консульства живим. Однак 19 жовтня в Ер-Ріяді все-таки визнали, що журналіста вбили всередині будівлі. Генпрокурор Саудівської Аравії пізніше заявив, що вбивство Хашкаджі було навмисним.

Прокуратура Туреччини заявила, що журналіста Джамаля Хашкаджі задушили відразу після того, як він увійшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі, після цього його тіло розчленували.

Liked the article?
Help us be even more cool!