ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Турецьке видання оприлюднило зміст аудіозаписів останніх хвилин життя Хашкаджі

21.11.2018, 12:40
Фото - hurriyetdailynews.com

У розпорядження турецького видання Haberturk потрапили два аудіозаписи загальною тривалістю 11 хвилин, на яких зафіксовані останні хвилини життя вбитого саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Haberturk.

Як повідомили джерела видання, голос на записі належить Хашкаджі. Вдень 2 жовтня журналіст увійшов в будівлю консульства і відразу ж зустрів чотирьох чоловіків. Один з них схопив Хашкаджі за руку, той намагався чинити опір і сказав: “Залиште мою руку, що ви робите?..”

Згідно з аудіозаписами, журналіста повели в блок Б, де розташовані адміністративні приміщення посольства, там сталася сварка Хашкаджі з членами генконсульства, побиття журналіста і тортури. До чотирьох чоловіків, які спочатку зустріли Хашкаджі, приєдналися ще троє.

Водночас видання, посилаючись на джерела в спецслужбах, повідомило, що одним з них може бути лідер групи, створеної спеціально для вбивства журналіста, Махер Абдулазіз Мутреб, який неодноразово супроводжував у поїздках спадкоємного принца Саудівської Аравії Мохаммеда ібн Салмана. Інший – консул Саудівської Аравії в Туреччині Мохаммед аль-Отайби.

Як повідомляв ІМІ, прокурор Саудівської Аравії вимагає смертної кари для п’яти громадян країни, яким, за даними обвинувачення, було наказано вбити журналіста Джамаля Хашкаджі в консульстві Стамбула.

Журналіст Джамаль Хашкаджі зник 2 жовтня після візиту до генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Представники королівства наполягали на тому, що Хашкаджі вийшов із консульства живим. Однак 19 жовтня в Ер-Ріяді все-таки визнали, що журналіста вбили всередині будівлі. Генпрокурор Саудівської Аравії пізніше заявив, що вбивство Хашкаджі було навмисним.

Прокуратура Туреччини заявила, що журналіста Джамаля Хашкаджі задушили відразу після того, як він увійшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі, після цього його тіло розчленували.

Liked the article?
Help us be even more cool!