ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Туреччина слідом за Росією заблокувала месенджер Discord

Туреччина заблокувала доступ до месенджера Discord через підозри в скоєнні злочинів, пов'язаних із “сексуальним насильством над дітьми та непристойністю”. Рішення про блокування 9 жовтня оголосив міністр юстиції Йилмаз Тунч, повідомляє Ліга.net з посиланням на Daily Sabah.

Також про блокування йдеться в офіційному повідомленні на сайті регулятора інформаційних технологій Туреччини – Управління з інформаційних технологій та комунікацій.

За словами міністра, заблокувати доступ до Discord вирішили після вбивства двох жінок 19-річним чоловіком на початку жовтня. Після інциденту контент у соціальних мережах показав, що деякі користувачі Discord вихваляли вбивство. Це спричинило обурення серед громадськості.

Як зазначає видання, цього року турецька влада під тиском громадськості заблокувала доступ до ігрової платформи Roblox, якою переважно користуються діти.

Нагадаємо, 8 жовтня Discord заблокували в Росії через порушення російського законодавства, повідомляє The Moscow Times. На початку осені Роскомнагляд почав вносити сторінки Discord до реєстру забороненої інформації. Із 20 вересня Роскомнагляд ухвалив п'ять рішень проти месенджера, які стали підставою для блокування, та оштрафував його.

Liked the article?
Help us be even more cool!