ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Туреччина хоче ввести санкції щодо соцмережі X через відсутність представництва в країні

Фото – Reuters / Dado Ruvic/Illustration / File Photo Acquire Licensing Rights

Туреччина розглядає заходи щодо обмеження пропускної здатності соціальної мережі X через її нездатність призначити свого представника в країні.

Про це повідомив міністр транспорту та інфраструктури Туреччини Абдулкадір Уралоглу, передає Укрінформ.

За його словами, соцмережа Х може зазнати нових санкцій у Туреччині, якщо не відкриє представництво в країні.

“Соцмережа Х ще не призначила свого представника в Туреччині. Потрібне також правове регулювання щодо цього. Наші переговори ще тривають. Діє заборона на рекламу. Решта в нашому порядку денному”, – сказав міністр.

Нагадаємо, 2019 року Туреччина була в топі країн з використання Twitter та Instagram. У 2020 році парламент Туреччини ухвалив закон, яким встановив правила діяльності соціальних мереж, невиконання яких призводить до  штрафів та обмеження трафіку. У липні 2023 року управління інформаційно-комунікаційних технологій Туреччини заборонило турецьким громадянам і компаніям розміщувати рекламу у Twitter, тому що компанія не призначила офіційного місцевого представника, як того потребує законодавство.

Як повідомляв ІМІ, 2022 року парламент Туреччини ухвалив закон, запропонований президентом Таїпом Ердоганом, який передбачає до трьох років ув’язнення для журналістів і користувачів соцмереж за поширення “дезінформації”.

Liked the article?
Help us be even more cool!