ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Туреччина безстроково заборонила в'їзд журналісту Осману Пашаєву

20.03.2023, 10:33
Фото – Суспільне мовлення
Фото – Суспільне мовлення

Туреччина безстроково заборонила в'їзд журналісту, керівнику інтернет-каналу uasouth.media Осману Пашаєву.

Про це він повідомив на Facebook-сторінці.

"Рано чи пізно це мало статися. Туреччина заборонила мені в'їзд до країни безстроково. Без пояснень. Які коди висвічуються в системі безпеки, я не знаю. Офіційно до мене претензій нема. Турецька довідка про несудимість ідеальна. Що могло стати причиною: висвітлення подій у Гезіпарку 2013-го, чи тексти щодо спроби путчу 2016-го, чи, може, прискіпливе фільмування торгівлі краденим росіянами в Україні зерном 2022-го – не знаю", – написав Осман Пашаєв.

У коментарі ІМІ він підтвердив, що йому досі невідома причина заборони в'їзду. Він пояснив, що в Туреччині заборона в'їзду зазвичай може тривати від місяця до п'яти років, але йому не відомі інші випадки безстрокової заборони. 

За даними "Детектор медіа", Осман Пашаєв працював на телеканалах "Інтер" 5 каналі, НТН та СТБ. З 1 серпня 2011 року працював керівником інформаційної служби телеканалу ATR у Сімферополі. Окрім цього, був власкором каналу в Туреччині. 

У травні 2014 року під час зйомок 70-х роковин депортації кримських татар зазнав нападу з боку проросійських активістів. Після цього Пашаєв залишив Крим, переїхавши до Туреччини. Певний час проживав у Стамбулі.

Того ж року Осман Пашаєв очолив інформаційне мовлення НТКУ, потім працював на "Громадському ТБ" а згодом повернувся на кримськотатарський канал ATR на посаду головного редактора каналу.

У 2017 році журналіст залишив посаду головного редактора ATR і став виконавчим продюсером Кримської філії суспільного мовлення "UA:Крим", водночас залишаючись ведучим кримськотатарського каналу ATR.

Liked the article?
Help us be even more cool!