ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Цукерберг назвав 2023-й "роком продуктивності" Meta

02.02.2023, 15:47
Фото – GETTY IMAGES
Фото – GETTY IMAGES

Суворіший контроль за витратами, запроваджений Meta цього року, а також нещодавній викуп власних акцій на $40 мільярдів призвів до різкого зростання цін на акції компанії 1 лютого. Генеральний директор Meta Марк Цукерберг назвав 2023 рік "роком продуктивності", пише Reuters.

Материнська компанія Instagram і Facebook через значне зменшення прибутків від цифрової реклами в постпандемійний період нині зосередилася на покращенні алгоритмів рекомендацій контенту, які працюють на штучному інтелекті, та системі таргетування реклами, щоб заохотити користувачів клікати на посилання.

Тим часом компанія планує скоротити витрати у 2023 році на $5 мільярдів, щоб бюджет становив $89–95 мільярдів – різкий відхід від попередньо прогнозованого діапазону в $94–100 мільярдів. Продажі, заплановані компанією на перший квартал року, також перевищують оцінки Волл-стріт.

Акції Meta зросли майже на 19% після закриття торгів. Якщо нові ціни втримаються 3 лютого, це буде найбільшим одноденним зростанням акцій компанії за десять років і додасть понад $75,5 мільярдів до її ринкової капіталізації, яка вже становить $401 мільярд.

За словами Цукерберга, фокус на продуктивності є частиною природного розвитку компанії – "зміною фази" в історії організації, яка раніше жила за девізом "поспішай і ламай".

"Останні 18 років ми так швидко зростали. Коли так швидко розвиваєшся, дуже складно оптимізувати продуктивність. Думаю, зараз ми просто в іншому середовищі", – сказав Цукерберг під час онлайн-конференції.

Скорочення витрат відбуваються згідно з оновленими планами Meta щодо економії на будівництві дата-центрів цього року в межах переходу до структури, яка може забезпечувати робочий процес як із залученням штучного інтелекту, так і без нього, йдеться в заяві компанії.

"Девіз нашого керівництва у 2023 році: "рік продуктивності", і ми рішуче налаштовані стати сильнішою й моторнішою організацією", – зазначив Цукерберг у своїй заяві.

Як повідомив Цукерберг під час онлайн-конференції, протягом останніх шести місяців удвічі зросла продуктивність монетизації Reels (коротких відео) на Facebook, а сама компанія має сягнути точки беззбитковості десь наприкінці 2023 – на початку 2024 року й надалі розвиватися в напрямі зростання прибутку.

Як повідомляв ІМІ, компанія Meta найближчими тижнями відновить профілі колишнього президента США Дональда Трампа у Facebook та Instagram. 

Liked the article?
Help us be even more cool!