ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЦПД: Росія поширила фейк, що Україна готує замах на Орбана

Російська пропаганда поширює дезінформацію, що начебто українські спецслужби готували замах на прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана напередодні його візиту до Москви. 

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації (ЦПД) при Раді національної безпеки та оборони України, зазначивши, що ця інформація не відповідає дійсності.

Як доказ росіяни публікують аудіозапис розмови нібито між куратором та виконавцем замаху.

Як зазначає ЦПД, для поширення цього фейку росіяни створили копію популярного в Угорщині суспільно-політичного сайту Demokrata. Факт підроблення підтвердив і головний редактор видання. 

Для поширення цього фейку росіяни створили копію популярного в Угорщині суспільно-політичного сайту Demokrata. Фото – ЦПД

“Ці пропагандистські зусилля спрямовані на створення вигідної Москві інформаційної картини для досягнення її стратегічних цілей. Подібними вкидами Росія намагається дискредитувати Україну в очах світової спільноти, щоб підірвати підтримку нашої держави з боку західних партнерів”, – зазначив ЦПД та додав, що також ворог хоче посіяти розбрат і недовіру серед європейських держав та ослабити ЄС.

Раніше Центр протидії дезінформації повідомляв, що Росія розпочала інформаційну операцію “Мир”, щоб “розмити” українську Формулу миру в інформаційному просторі Заходу, Глобального Півдня та України. 

У червні 2024 року в ГУР попередили, що російські спецслужби готують чергову інформаційно-психологічну операцію, спрямовану на дискредитацію військового керівництва України, зокрема проти української воєнної розвідки.

Нагадаємо, Віктор Орбан відвідав 2 липня з офіційним візитом Київ. 1 липня Угорщина розпочала головування в ЄС на пів року.

Угорщина неодноразово блокувала військову допомогу Україні від Євросоюзу, а також запровадження санкцій ЄС проти Росії та початок переговорів про вступ України до ЄС.

Також Орбан відвідав Москву і Китай. Після цих візитів Орбан розіслав свій “мирний план” врегулювання війни між Росією та Україною усім європейським лідерам.

Liked the article?
Help us be even more cool!