ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЦПД: Росія розпочала інформоперацію “Мир”, щоб “розмити” українську Формулу миру

Росія розпочала інформаційну операцію “Мир”, аби “розмити” українську Формулу миру в інформаційному просторі Заходу, Глобального Півдня та України. 

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони (ЦПД). 

Перші ознаки цієї операції, зазначає ЦПД, – “вкидання плеяди фейкових мирних планів з різними пропозиціями і конспірологічні теорії про те, що “таємні перемовини розпочались”. 

Керівник ЦПД, офіцер Сил оборони Андрій Коваленко зазначає, що цю інформаційну повістку відпрацьовують як російські пропагандисти всередині РФ, так і на інформаційних майданчиках країн Азії, Близького Сходу, експерти, зокрема мережа, яка працює на Заході. Сам Путін теж  активно коментує “мирні ініціативи РФ”, зазначає  керівник ЦПД

“Головна логіка дій росіян – створити білий шум, спрацювати на частину суспільства, яке готове на мир за будь-яку ціну. Насправді ж Росія не готова до справедливого миру та нарощує військові спроможності для продовження війни. Сіяння сподівань щодо готовності до миру має на меті створити ілюзію, що це Україна не хоче миритися. І це їхній головний наратив для різних аудиторій світу”, – пояснив він. 

Андрій Коваленко наголосив, що “єдиним реальним доказом того, що рф готова до справедливого миру, буде присутність її представників на другому Саміті миру. Втім, наразі РФ робить все, щоб розмивати Формулу і заговорити все це власними “планами”.

Нагадаємо, у червні 2024 року у ГУР попередили, що російські спецслужби готують чергову інформаційно-психологічну операцію, спрямовану на дискредитацію військового керівництва України, зокрема проти української воєнної розвідки.

Liked the article?
Help us be even more cool!