ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Цьогоріч премію "Тюльпан прав людини" отримала адвокатка з Туреччини

Цього року премію “Тюльпан прав людини” від Міністерства закордонних справ Нідерландів отримала адвокатка з Туреччини, засновниця Жіночої групи Equality Watch (EŞİTİZ) та Жіночої платформи за рівність у Туреччині (EŞİK) Хюля Гюльбахар, повідомляє Укрінформ.

Міністерка закордонних справ Нідерландів Ганке Брюїнс Слот вручила цю премію 14 грудня в Палаці миру в Гаазі.

“Цього року виповнюється 75 років з моменту ухвалення ООН Загальної декларації прав людини. Але без реальних дій права людини залишаються лише словами та фразами, написаними в цій декларації. І це знають, як ніхто інший, номінанти на премію “Тюльпан прав людини”. Своєю невтомною працею та зусиллями ці правозахисники справді змінюють життя людей і суспільства на краще. Їхня робота є необхідною та незамінна”, – сказала міністерка.

Міністерство закордонних справ щорічно вручає премію “Тюльпан прав людини” правозахисникам, щоб підтримати їхню роботу у висвітленні, захисті та покращенні прав людини в усьому світі. Переможець премії отримує бронзову статуетку у формі тюльпана і грошову суму, за допомогою якої переможець і далі може продовжувати і, можливо, розширити свою правозахисну діяльність.

Хюля Гюльбахар – адвокатка, яка вже понад 40 років робить свій внесок у боротьбу за права жінок та захист прав людини в Туреччині. Гюльбахар заснувала Жіночу групу Equality Watch (EŞİTİZ) та Жіночу платформу за рівність у Туреччині (EŞİK). Зокрема, організації проводять інформаційні кампанії, наприклад кампанії за ліквідацію насильства над жінками та ліквідацію домашнього насильства, а також займаються мобілізацією суспільства для феміністичного руху в Туреччині.

“Понад 40 років Хюля Гюльбахар відстоює права жінок у Туреччині. Вона бореться з несправедливістю, використовуючи свій великий юридичний досвід та використовуючи впливові звʼязки, переважно з жінками, на яких неможливо не зважати. І їй це вдається з великим успіхом. Завдяки таким людям, як Хюля, голоси, які відстоюють права людей, є почутими. Це заслуговує на наше визнання”, – наголосила міністерка закордонних справ Нідерландів Ганке Брюїнс Слот.

Як повідомляв ІМІ, у 2022 році правозахисну премію “Тюльпан прав людини” отримала правозахисниця Ольга Решетилова та Медійна ініціатива за права людини. У 2021 році – директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк та голова громадської організації “Інсайт” Олена Шевченко, у 2020 році – голова правління Центру прав людини ZMINA Тетяна Печончик і заступниця голови центру “Жіночі перспективи” Марта Чумало, у 2019 році – кримська адвокатка Ліля Гемеджи та одеський активіст Віталій Устименко, у 2018 році – співзасновник громадської організації “Доступно.UA” Дмитро Щебетюк.

Liked the article?
Help us be even more cool!