ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Цьогоріч Docudays UA відбудеться в гібридному форматі

18.02.2021, 11:42
Фото – Docudays UA
Фото – Docudays UA

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA, якому цьогоріч виповнюється 18 років, уперше відбудеться в гібридному форматі. Про це повідомляється на сайті Docudays UA.

Усі цьогорічні локації Docudays UA розташовуватимуться в кінотеатрі “Жовтень”, просторі Креативної спільноти IZONE та Dymchuk Gallery. 

Долучитися до кінопоказів та подій можна буде також в онлайн-кінотеатрі Docuspace. Кінотеатр працюватиме як VoD-сервіс (VoD (Video on Demand) – відео на запит і як стримінгова платформа.

У кінотеатрі “Жовтень” буде розміщена вся конкурсна та позаконкурсна програма фестивалю. Контрапунктом щовечора буде вечірній показ та обговорення після нього, які відбуватимуться одночасно в “Жовтні” та на Docuspace. 

В офлайн-форматі відбудуться:

  • кінопокази конкурсних і позаконкурсних програм у кінотеатрі “Жовтень” та розмови з українськими режисер(к)ами фестивальних стрічок.
  • виставки та ретроспектива анімації в межах Міждисциплінарної програми в кінотеатрі “Жовтень”, Dymchuk Gallery та просторі Креативної спільноти IZONE.

В онлайн-форматі відбудуться:

  • кінопокази конкурсних та позаконкурсних програм, а також ретроспективи анімації Міждисциплінарної програми в онлайн-кінотеатрі Docuspace (docuspace.org);
  • публічні онлайн-трансляції правозахисних дискусій програми “Rights Now!”, лекцій та зустрічей DOCU / КЛАС, дискусій з режисер(к)ами фестивальних стрічок Tête-à-tête, а також дискусії з художниками/-цями Міждисциплінарної програми в онлайн-кінотеатрі Docuspace;
  • ексклюзивні події для власників/-ць індустрійних акредитацій DOCU / ПРО. Серед них: Ukrainian Doc Preview – презентація актуальних українських документальних фільмів на стадії виробництва перед фахівцями/-чинями кіноіндустрії, втілена в партнерстві з Українським інститутом; а також DOCU / PRO TALKS – серія лекцій та майстер-класів на професійні теми: від розроблення проєкту до формування стратегії продажів;
  • дистанційне спілкування з “книгами” в Живій бібліотеці; 
  • участь підлітків в Онлайн-студії документального кіно, де під менторством документальних режисерів/-ок вони створюватимуть у DOCU / ТАБОРІ власні документальні стрічки.

Фестиваль збереже всі конкурсні програми: DOCU / СВІТ, DOCU / УКРАЇНА та DOCU / КОРОТКО. Традиційно програми оцінюватиме журі, до якого входять іноземні та українські експерт(к)и, документаліст(к)и, правозахисники й правозахисниці. Одна з десяти номінованих стрічок отримає нагороду “Rights Now!”. Її вручать креативному документальному кіно, що досліджує сучасний світ і робить значний внесок у дискусію про людську гідність, свободу та рівність.

Нагадуємо, 18-й Docudays UA присвячено праву людини на здоров’я.

Liked the article?
Help us be even more cool!