ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Центр протидії дезінформації запустив за місяць у роботу п'ять проєктів – Лисенко

11.05.2021, 16:45
Фото – online.stanford.edu
Фото – online.stanford.edu

Центр протидії дезінформації запустив за місяць у роботу п'ять проєктів. Про це 11 травня повідомила керівниця Центру протидії дезінформації (ЦПД) Поліна Лисенко під час виступу на всеукраїнському форумі “Україна 30. Безпека країни”, інформує Інтерфакс-Україна.

“Першим продуктом роботи центру є інтегрований моніторинг правоохоронних, розвідувальних та інших даних стосовно інформації про позиціонування України у світі, картини тижня в українських ЗМІ, а також інформаційний прогноз на майбутній період”, – розповіла вона.

Другим продуктом, за її словами, є регіональний моніторинг, а саме відбиття рейтингу тем і подій національного та регіонального рівнів, а також інформаційної картини тижня на окупованих територіях Криму й окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

Лисенко додала, що однією з унікальних розробок центру є інтегрована автоматизована система моніторингу.

“Її розроблено завдяки апарату Ради національної безпеки і оборони, вона є єдиною базою даних, яка дає змогу оперативно й досить якісно обробляти інформаційні загрози, що надходять до Центру протидії дезінформації”, – зазначила Лисенко.

Вона повідомила, що “до роботи цієї системи залучено близько 12 органів влади, проте їхня кількість може розширитися”.

Крім того, за словами керівниці ЦПД, “у рамках цієї системи передбачено розроблення чат-ботів для комфортного й оперативного доступу до неї цільової аудиторії”.

Лисенко додала, що “в межах збору й аналізу інформації розроблено систему узагальнення й аналізу окремих моніторингів органів державної влади”.

“Наша мета тут – виявити та верифікувати дані, які можуть мати маніпулятивний і дезінформаційний характер”, – сказала вона.

Серед уже завершених проєктів ЦПД, за словами Лисенко, є “так звана часова пряма, яка є системним аналізом даних щодо розгортання інформаційної атаки Росії проти України в березні-квітні поточного року”.

Крім того, ЦПД уже почав провадити активну роботу з правоохоронними та розвідувальними органами з питань обміну, збору й аналізу окремих даних, а також зі схожими центрами в Україні зі збору й аналізу інформації та дипломатичними установами.

Також ЦПД розпочав співпрацю з Департаментом нагляду за розслідуваннями злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту, Офісу генерального прокурора України.

Ще одним проєктом ЦПД стало розроблення “глосарію” нерекомендованих для використання термінів, пов'язаних з агресією Росії.

“Обсяг таких термінів систематизований у співпраці з Академією наук України й незабаром буде розісланий у державні установи як рекомендований для використання. Цей документ буде в публічному доступі”, – зазначила вона.

Як повідомляв ІМІ, 11 травня голова Міжнародного центру протидії дезінформації Поліна Лисенко повідомила, що центр не планує активної присутності в медійному полі.

Liked the article?
Help us be even more cool!