ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міжнародний центр протидії дезінформації не планує активної присутності в медійному полі – Лисенко

11.05.2021, 15:38
Фото – "Детектор медіа"
Фото – "Детектор медіа"

Міжнародний центр протидії дезінформації не планує активної присутності в медійному полі.

Про це сказала голова Міжнародного центру протидії дезінформації Поліна Лисенко 11 травня під час Всеукраїнського форуму “Україна 30. Безпека країни”, повідомляє “Детектор медіа”.

Відповідаючи на запитання модератора про те, як Центр протидії дезінформації співпрацюватиме з інформаційними сайтами та каналами, Лисенко зазначила таке:

“Як я напівжартома кажу, центр – це квазірозвідувальна установа, і постійна медійна присутність не є правильною для нас, це скоріше прерогатива Мінкульту”, – зауважила Лисенко.

Нагадаємо, у березні 2021 року для протидії російській дезінформації та пропаганді в Україні створили два спеціальні органи. Зокрема, на базі РНБО створено ще один орган під назвою Міжнародний центр протидії дезінформації. 2 квітня президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення Поліни Лисенко керівником Міжнародного центру протидії дезінформації.

У складі Мінкульту був створений Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Очолила центр Любов Цибульська, яка була керівницею групи з аналізу гібридних загроз Українського кризового медіацентру.

7 травня Президент України Володимир Зеленський підписав указ № 187/2021 “Питання Центру протидії дезінформації”, яким затвердив положення про відомство.

Liked the article?
Help us be even more cool!