ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Центр інформбезпеки працюватиме з різними форматами й аудиторіями - Цибульська

06.04.2021, 15:27
Фото - Юрій Мільчак / «Бабель»
Фото - Юрій Мільчак / «Бабель»

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки буде пояснювати, чому той чи інший російський наратив є неправдивим.

Про це сказала глава Центру Любов Цибульська в інтервʼю “Бабелю”, повідомляє Укрінформ.

“Будемо створювати різні види контенту про те, що це російський наратив і чому він неправдивий. Будемо працювати одразу з різними форматами й аудиторіями. Дуже важливо працювати окремо суто з журналістами”, - сказала Цибульська.

Вона зазначила, що дуже важливо проводити постійні брифінги для міжнародних представництв, бо багато про що треба повідомити: про діяльність Росії в Криму, про мілітаризацію Криму, про те, як Росія легітимізує Крим, заводячи туди різні європейські бізнеси, про активність у східних регіонах і спроби виправдати ескалацію через фейки. Також останнім прикладом цього вона назвала фейк про “вбитого дроном хлопчика”.

На її думку, росіяни не дуже винахідливі, вони повторюють одне й те саме: “В Україні громадянська війна”, “Крим російський”, “Українці — фашисти”, “Україна — недодержава”, “Україна має зовнішнє управління”.

За словами Цибульської, також російські наративи стосуються тих сфер, які в Україні надзвичайно успішні. Наприклад, українська кухня.

“Росія нав’язує всьому світу образ України як такої селючки, колонії без своєї культури”, - сказала Цибульська. Та додала, що «нам дуже важливо підсилювати сильні сторони, щоб українці могли пишатися своєю країною — тоді весь цей наратив про failed state не буде працювати», - додала вона.

Нагадаємо, в кінці березня у Києві відбулася презентація Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики. Керівниця Центру Любов Цибульська зазначила, що Центр стане своєрідним мостом між державою та громадянським суспільством у цій сфері.

Liked the article?
Help us be even more cool!