ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські ЗМІ поширили фейк, що унаслідок дій ЗСУ поблизу Донецька загинула дитина

05.04.2021, 12:46
Фото - ukr.radio
Фото - ukr.radio

Російські ЗМІ синхронно й активно включилися в поширення фейку, що в Олександрівці на околиці Донецька унаслідок дій ЗСУ загинула дитина. На це звернув увагу блогер Олександр Коваленко у фейсбук, повідомляє Цензор.Нет.

“Російським пропагандистам було принципово важливо поширити фейк про те, що село Олександрівське розташоване поблизу Донецька, зокрема навмисно сплутати його з прифронтовим селом Олександрівка, що розташоване на лінії фронту. А все тому, що село Олександрівське, в якому стався трагічний інцидент, розташоване в глибокому тилу окупантів і жоден дрон ЗСУ туди просто не може долетіти.

Фактично своїм топографічним кретинізмом вони спробували приховати злочин окупантів, на совісті яких - смерть дитини. Ба більше, не просто приховати, а й організовано в ньому звинуватити ЗСУ. Не відкидаю, що для подальшого розвитку цієї провокації в рамках ескалації”, - написав Коваленко.

Наприклад, російський Інтерфакс із посиланням на “народну міліцію “ДНР” повідомляє: “Дитина, 2016 року народження, загинула на західній околиці Донецька через застосування українськими військовими безпілотника з вибуховим пристроєм”, “також зазнала поранення місцева мешканка, 1954 року народження”.

Водночас із посиланням на те ж джерело Новини Донбасу уточнюють, що вибух стався в селищі Олександрівське поблизу Вуглегірська. Нібито безпілотник скинув вибуховий пристрій поблизу будинку за адресою: вулиця 2-га Дорожня, 36. У цей момент у дворі перебували пенсіонерка і дитина. Постраждалу доставлено в лікарню. Зазначається, що селище розташоване  "досить далеко" від лінії зіткнення.

Liked the article?
Help us be even more cool!