ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Це спільне зло – дослідниця ІМІ про російську пропаганду у світі

19.05.2023, 11:33
Колаж ІМІ
Колаж ІМІ

Лобі російських та проросійських пропагандистів досі залишається потужним у Європі та світі.

Про це заявила дослідниця російської пропаганди Інституту масової інформації Альона Нестеренко, виступаючи на Міжнародному європейському форумі в Гданську (Польща).

“Ми вдячні, що європейці з цим борються. Втім, ми постійно фіксуємо, як Росія постійно знаходить нові шпарини, щоб поширювати брехню та фейки. І робить вона це не тільки про Україну, а й про країни Європи та США. Це такий вид російського лицемірства, коли російські інфоресурси в інформаційному полі інших країн брешуть про Україну, розповідають різні фейки, розповідають про те, які жахливі українські біженці. Але на російському державному телебаченні вони розповідають, яка погана Європа, як вона гниє”, – зазначила Альона Нестеренко.

За її словами, примітивно вважати, що Росії досить закинути мову ворожнечі. Адже зараз Росія вже прямо закликає до знищення українців і слова підкріплює діями.

“Коли говорять про “фільтрацію” українського цивільного населення, військових російськими ставлениками на окупованих територіях. Окупанти називають це нібито перевіркою населення, яке може завдати якоїсь шкоди. У реальності ж просто хапають сім'ї до фільтраційних таборів, розлучають батьків з дітьми, називають насильницьку депортацію українських дітей до Росії чи переміщення до тимчасово окупованих Росією територій нібито евакуацією”, – пояснила дослідниця ІМІ.

Вона зазначила, що російські пропагандисти своєю риторикою налаштували своє населення проти українців:

“Це спільне зло. І, я думаю, багато українців розуміють, наскільки важливо, щоб світ розумів, що в Україні коїться геноцид і він став можливим насамперед через те, що прийшла ця інформаційна фаза, і саме російські та проросійські пропагандисти налаштували в такий спосіб російське населення проти українців”.

Альона Нестеренко звернула увагу на те, що всі відео з геноцидною риторикою, які вона демонструвала під час виступу, є на Youtube і доступні прямо зараз навіть без VPN, зокрема навіть громадянам України. 

Liked the article?
Help us be even more cool!