ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Три фото про Україну ввійшли до рейтингу найкращих за версією The Guardian

28.12.2022, 18:02
Фото – Дмитро Козацький
Фото – Дмитро Козацький

Три фотографії про Україну ввійшли до рейтингу найкращих за версією британського видання The Guardian. Видання опублікувало 28 грудня найкращі фотографії 2022 року, пише Суспільне.

Зокрема, до рейтингу потрапили фотографії захисника “Азовсталі” Дмитра “Ореста” Козацького, харківського фотокореспондента Сергія Бобока та фотографа The Washington Post Сальвана Джорджеса.

Фото з "Азовсталі" Козацький зробив 16 травня. На знімку зображений воїн у променях сонця за кілька днів до виходу українських військових з території меткомбінату.

"Страждання жителів міста стали однією з визначальних історій війни. Під час багатомісячної облоги міста загинули тисячі людей, місто майже повністю знищили. На металургійному комбінаті "Азовсталь" трималися останні осередки опору Маріуполя", – написало The Guardian. 

Харківський фотограф Сергій Бобок зробив свою світлину 3 квітня. На фото – волонтери-медики Анастасія Грачова та Антон Соколов, які святкують весілля на руїнах міста. 

"Це фото про кохання – наше бажання бути поруч у часи небезпеки. [...] Але це також світлина про стійкість і незламність харків'ян, попри смерть, руйнування та величезні втрати", – розповів Сергій Бобок.

Фото – Salwan Georges / The Washington Post via Getty Images

На фото з Одеси, яке Сальван Джорджес зробив 5 березня, зображене подружжя, яке прощається на залізничному вокзалі.

"Я помітив, що плачу за камерою. Коли потяг рушив, чоловік ішов за ним уздовж платформи. Коли він не встигав за цим, він повернувся до мене зі сльозами на очах. Ми стояли разом мовчки", – розповів Джорджес.

Фото SergeY Bobok / AFP via Getty Images

Як повідомляв ІМІ, раніше  The Guardian обрала фотографа Associated Press Євгена Малолєтку найкращим фотографом року.

Liked the article?
Help us be even more cool!