ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Трьох колишніх членів Партії регіонів з Луганщини судитимуть за підтримку агресії РФ

19.01.2023, 16:30
Фото – прокуратура
Фото – прокуратура

Прокурори Луганської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно трьох колаборантів з Луганської області, які в складі організованої групи перейшли на бік окупантів та ведуть інформаційно-підривну діяльність проти України.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Луганської області.

За даними слідства, керівниками окупаційного "органу влади" стали колишні члени Партії регіонів, які підтримали російську агресію. Серед них – голова Старобільської райдержадміністрації до 2014 року, міський голова Старобільська у 2010–2015 роках.

Вони обійняли псевдопосади "в.о. голови адміністрації Старобільського району ЛНР", "заступника голови", "радника голови" на тимчасово окупованій території Луганської області.

Колаборанти впроваджують окупаційний режим РФ, зокрема виконують накази так званого "уряду" псевдореспубліки та під ворожими прапорами беруть участь у масових антиукраїнських заходах. Героїзують радянське минуле та поширюють проросійські наративи, зазначили в прокуратурі.

У відомстві наголосили, що чоловіки публічно виправдовують збройний напад РФ та захоплення території України. У пропагандистських російських медіа поширюють фейки про скоєння злочинів військовослужбовцями ЗСУ стосовно мирного населення.

Своєю чергою в СБУ зазначили, що 12 травня 2022 року з нагоди "дня росії" колаборанти взяли участь у "церемонії" підняття на центральній площі міста прапорів країни-агресора і терористичної організації "ЛНР".

Наразі обвинувачені оголошені у розшук. За клопотанням прокуратури на їхнє майно – житлові будинки, квартири, автомобілі, земельні ділянки – накладено арешт.

Дії фігурантів кваліфіковано як колабораційна діяльність (ч. 5 ст. 111-1, ч. 3 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Матеріали кримінального провадження передано до Синельниківського міськрайонного Дніпропетровської області.

Колаборантів судитимуть заочно. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв ІМІ, працівники ДБР разом з обласною прокуратурою провели обшук у вчительки з Херсона, яка до російської агресії шпигувала на користь РФ. Під час тимчасової окупації міста вона працювала на окупантів.

Liked the article?
Help us be even more cool!