ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пропагувала серед дітей "русский мир": ДБР виявило нові докази злочинів вчительки з Херсона

19.01.2023, 12:23
Фото – ДБР
Фото – ДБР

Працівники ДБР разом з обласною прокуратурою провели обшук у вчительки з Херсона, яка до російської агресії шпигувала на користь РФ. Під час тимчасової окупації міста вона працювала на окупантів.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Ще до початку війни педагогиня з Херсона обвинувачувалась у державній зраді – у 2021 році правоохоронці зафіксували, що вона шпигувала для РФ.

Уникнути покарання жінка змогла лише через захоплення міста росіянами. За багаторічну прихильність окупанти влаштували її на посаду "заступника міністра освіти" в окупаційному уряді Володимира Сальдо.

За оперативними даними, вона впроваджувала в регіоні російську освіту, переслідувала вчителів, які не перейшли на бік росіян, змушувала батьків віддавати дітей до "нових російських шкіл". Також активно агітувала за псевдореферендум та сприяла окупантам у примусовому вивезенні школярів до окупованого Криму.

Після визволення Херсона вона втекла з міста. Під час обшуку ДБР виявило чергові докази її протидержавної діяльності: російські пропагандистські матеріали та символіку, посібники для перенавчання.

Як повідомляв ІМІ, правоохоронці повідомили про зміну підозри підозрюваному в держзраді херсонському блогеру Кирилу Стремоусову, який, за даними російських окупантів, загинув у ДТП. Йому висунули підозру в публічному використанні символіки тоталітарного комуністичного режиму, а саме в піднятті в окупованому Херсоні радянського прапора. 

Liked the article?
Help us be even more cool!