ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Трамп подав до суду на племінницю та New York Times

22.09.2021, 14:53
Фото – AP / Evan Vucc
Фото – AP / Evan Vucc

Колишній президент США Дональд Трамп подав судовий позов проти племінниці Мері Трамп та видання The New York Times через статтю за 2018 рік, у якій стверджується про його “сумнівні податкові схеми”, повідомляє BBC.

Позов подали до суду в Нью-Йорку, в ньому Трамп звинувачує Мері та трьох журналістів-розслідувачів Сьюзан Крейг, Девіда Барстоу та Расела Бьютнера у “віроломній змові” для отримання деяких конфіденційних документів. А Мері Трамп начебто порушила угоду про нерозголошення цієї інформації. Стаття The New York Times спростовувала заяви Трампа про те, що він сам створив своє багатство, адже його батько Фред за декілька десятиліть передав йому щонайменше $413 мільйонів, між іншим, як повідомляє Associated Press, використовуючи схеми ухилення від сплати податків. Колишній президент вимагає 100 мільйонів доларів відшкодування.

Мері Трамп у своїй книжці, яка вийшла друком минулого року, назвала себе джерелом інформації, адже саме вона надала журналістам ці документи. У книзі Трамп розповіла, як вона передала документи The New York Times. Журналісти видання використали документи для журналістського розслідування на 28 сторінках про його “сумнівні податкові схеми в 90-ті роки, включно з прикладами відвертого шахрайства, які значно збільшили статки, що він отримав від своїх батьків”. 

Адвокати Трампа кажуть, що і Мері Трамп, і видання та його журналісти діяли з “мотивів особистої вендети”, спрямованої проти їхнього клієнта.

“Група журналістів The New York Times під час масивної кампанії для отримання конфіденційних податкових документів Дональда Джей Трампа невтомно зверталася до його племінниці Мері … та переконала її таємно передати документи з кабінету її юрисконсульта”, – зазначено в позові. За даними адвокатів Трампа, Мері заволоділа документами на 40 тисяч сторінок. Документи містили дані про фінанси, бухгалтерію, податкову звітність, банкові виписки тощо.

Одна зі звинувачуваних журналістів, Сьюзан Крейг, написала у своєму Twitter: “Я постукала у двері Мері Трамп. Вона відчинила. Думаю, це називається журналістикою”. 

Представниця The New York Times Даніель Роадес Га зазначила, що висвітлювання податкових схем Трампа “сприяло інформуванню громадян завдяки ретельному журналістському матеріалу на тему, що має величезний суспільний інтерес”. Позов, за її словами, є “спробою примусити замовчати незалежні новинні організації”. 

Сама Мері, 56-річна донька старшого брата Трампа, Фреда, який помер у 1981 році, поки що не коментувала позов. Проте, як процитував її канал NBC News, Мері Трамп сказала про свого дядька: “Думаю, він невдаха, і він кидає будь-що, що може, на стіну. Це відчай. Стіни стискаються, та він кидає будь-що, що, вважає, прилипне на стіну. З Дональдом так завжди, він спробує змінити тему”.  

Нагадаємо, минулого року Мері Трамп подала до суду проти Дональда Трампа та двох інших членів родини, звинувачуючи їх у махінаціях та змові. Тоді Мері Трамп зазначала, що Дональд разом із сестрою Меріан Трамп Бері та братом Робертом, який помер у серпні минулого року, обманним шляхом позбавили її спадщини. Ця справа поки що розглядається в суді.

Liked the article?
Help us be even more cool!