ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держсекретар США анонсував санкції щодо TikTok

03.08.2020, 11:05
Фото - Dado Ruvic/Reuters/Illustration/washingtonpost.com
Фото - Dado Ruvic/Reuters/Illustration/washingtonpost.com

Адміністрація президента США Дональда Трампа упродовж найближчих днів оголосить про введення додаткових заходів, спрямованих на обмеження загроз національній безпеці США з боку популярних програмних додатків з Китаю.

Про це заявив державний секретар США Майкл Помпео в інтерв'ю Fox News 2 серпня, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Держдепу.

“Він (президент США – ред.) ближчими днями прийме рішення щодо широкого спектра ризиків для національної безпеки, які має програмне забезпечення пов'язане з Комуністичною партією Китаю”, - сказав глава Держдепартаменту США.

Помпео уточнив, що йдеться, в тому числі про розважальний застосунок TikTok та інші програми. Вони потенційно можуть збирати персональні дані громадян США, у тому числі особисту інформацію, місця проживання, коди для системи розпізнавання обличчя.

“Упродовж тривалого часу Сполучені Штати просто казали, добре, якщо ми розважаємося з цим, або якщо компанія може заробляти на цьому гроші, ми дозволяємо це зробити. Президент Трамп сказав досить, і ми це виправимо”, - зауважив державний секретар США.

Нагадаємо, адміністрація Дональда Трампа неодноразово виступала проти роботи китайських соцмереж на території США. 

Кілька днів тому американський уряд ухвалив рішення про перевірку мережі TikTok Комітетом з іноземних інвестицій США. Офіційний Пекін, зі свого боку, назвав це рішення дискримінацією стосовно китайської продукції.

Liked the article?
Help us be even more cool!