ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ткаченко закликає YouTube припинити діяльність ПВК "Вагнер" на відеохостингу

21.04.2023, 14:24
Фото – The Sunday Time / lithuania.postsen.com
Фото – The Sunday Time / lithuania.postsen.com

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко закликає платформу YouTube ужити заходів щодо моніторингу та припинення інтернет-діяльності ПВК “Вагнер” на відеохостингу, повідомив міністр у своєму телеграм-каналі.

“Російська пропаганда змінюється та еволюціонує. Кремлівські технологи залучають все нові канали та методи поширення наративів. Через відеохостинги відбувається популяризація російських військових формувань, зокрема ПВК “Вагнер”, – зазначив Ткаченко.

За його словами, TikTok та YouTube, попри наявність досить жорсткої редакційної політики, слугують для росіян ефективними рекламними майданчиками для масштабування, “омолодження” аудиторії і вербування нових найманців для війни в Україні.

“YouTube завжди наголошував, що його редакційна політика передбачає блокування шкідливого контенту та каналів, які його поширюють. Тому звернувся з офіційним листом до головного виконавчого директора YouTube, LLC Ніла Мохана з проханням ужити конкретних заходів для моніторингу та припинення інтернет-діяльності “Вагнера”, – заявив міністр.

Ткаченко додав, що Україна вважає “абсолютно неприпустимим факт”, коли найбільший у світі відеохостинг “дозволяє безперешкодно рекламуватися на своєму майданчику транснаціональній злочинній організації, якою “Вагнер” офіційно визнано в США, Великобританії та ЄС”. 

Як повідомляв ІМІ, раніше газета Sunday Times написала, що відеоплатформа YouTube дозволяє розміщувати відео, що рекламують приватну військову компанію “Вагнер”, засновником якої є Євген Пригожин.

Liked the article?
Help us be even more cool!