ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ткаченко розповів, що це він просив надати слово Зеленському на Євробаченні-2023

15.05.2023, 12:21

Міністр культури України Олександр Ткаченко повідомив, що це він звернувся з проханням виголосити промову у фіналі пісенного конкурсу “Євробачення”-2023 Президенту України Володимиру Зеленському, але був здивований відмовою організаторів.

Про це Ткаченко сказав в коментарі The Guardian.

За словами міністра, з такою пропозицією до організаторів конкурсу він звернувся 6 травня, але отримав електронного листа з відмовою за два дні після того.

Олександр Ткаченко повідомив, що відмова його приголомшила, а її обґрунтування збило з пантелику. “Я збентежений, – сказав він. – Відверто кажучи, не лише я був здивований”.

“Як на мене, було доволі очевидно, чому саме я виступив із цією пропозицією, але чого я не можу зрозуміти, то це відповіді про політику, адже тут нема ніякої політики – є війна з одного боку”, – додав він.

Також Ткаченко стверджує, що це “не був офіційний запит від президента”. Зеленський навіть не знав про це прохання до дня напередодні фіналу, сказав міністр.

За його словами, було б “дуже логічно” дати президентові слово на Євробаченні з огляду на “унікальну ситуацію”, адже Велика Британія провела конкурс від імені України з огляду на війну.

“В Ліверпулі я поговорив з багатьма людьми, і всі вони підтримали ідею [промови Зеленського на Євробаченні]. Ситуація виняткова, і, мабуть, було б дуже логічно, щоб на конкурсі показали запис короткого привітання від президента країни, яка мала б проводити фінал Євробачення як попередній переможець”, – сказав Ткаченко.

Як повідомляв ІМІ, 11 травня Європейська мовна спілка заявила, що відмовила Президенту України Володимиру Зеленському виступити з промовою перед глядачами конкурсу. Також про заборону повідомила британська газета The Times.

Втім, прессекретар Зеленського Сергій Никифоров заявив, що “інформація The Times не відповідає дійсності” й ні Офіс президента, ні сам Зеленський не зверталися з таким проханням.

Згодом один зі співрозмовників української служби BBC в Офісі президента не відкинув, що хтось із української делегації на конкурсі міг проговорювати можливість звернення Зеленського, а організатори це сприйняли як офіційний запит.

Liked the article?
Help us be even more cool!