ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Речник Зеленського на заяву організаторів Євробачення: Президент не просив виступу

12.05.2023, 12:15
Фото – скриншот з відеотрансляції
Фото – скриншот з відеотрансляції

Президент України Володимир Зеленський не звертався з проханням виступу перед глядачами конкурсу Євробачення. Про це заявив речник глави держави Сергій Никифоров, відповівши в коментарях на уточнювальне запитання під своїм постом.

У дописі Никифоров спростував інформацію британської газети The Times, яка повідомила, що Зеленському відмовили в онлайн-виступі на фіналі “Євробачення-2023”, оскільки це суперечить правилам конкурсу.

“Інформація The Times не відповідає дійсності. Офіс Президента України не звертався до організаторів пісенного конкурсу “Євробачення” з пропозицією онлайн-виступу Володимира Зеленського під час фіналу або на будь-якому іншому етапі конкурсу”, – повідомив Сергій Никифоров.

Проте на прохання користувачки соцмережі прокоментувати офіційну заяву Європейської мовної спілки (EBU, організовує Євробачення. – Ред.) щодо відмови президенту і уточнення, що йдеться не про звернення Офісу президента, а про самого главу держави, Никифоров відповів:

“Прокоментую абсолютно так само, як і статтю The Times. А розібратися, я думаю, вам допоможуть в EBU. Якщо в них є лист від нас або щось інше, вони зможуть його надати. Президент теж не звертався, якщо це потребує додаткового уточнення”, – відповів речник президента.

У заяві Європейської мовної спілки від 11 травня, зокрема, йдеться: “Прохання пана Зеленського звернутися до глядачів на пісенному конкурсі Євробачення, незважаючи на те що воно зроблене з похвальними намірами, на жаль, не може бути задоволене керівництвом Європейської мовної спілки, оскільки це суперечило б правилам заходу”. 

Liked the article?
Help us be even more cool!