ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ткаченко підтримав ініціативу щодо відтермінування обов'язкового дубляжу фільмів українською мовою

08.06.2021, 17:29
Фото – ukrinform.ua
Фото – ukrinform.ua

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко підтримує ініціативу щодо відтермінування початку дії деяких статей Закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної", що стосуються обов'язкового дубляжу фільмів українською мовою.

Про це він заявив на пресконференції за результатами роботи на посаді міністра у вівторок, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Було звернення колег з телеканалів через те, що цього року в них не було ні фінансових, ні фізичних можливостей продовжувати зйомки проєктів, які вони планували, відтермінувати на час карантину дію цього закону. Оскільки сам закон, по суті, не змінюється, а тільки відтерміновується, то я бачу в цьому крок назустріч представникам індустрії", – сказав Ткаченко.

На уточнювальне запитання, чи не бачить міністр проблем у тому, що його позиція з низки мовних питань відрізняється від позиції уповноваженого із захисту державної мови Тараса Креміня, він відповів, що не бачить суттєвої відмінності в їхніх позиціях, окрім "наголосів".

"Якщо я говорю про ласкаву українізацію – це не примусова українізація", – додав Ткаченко.

Як повідомлялося, народні депутати з фракції "Слуга народу" Микита Потураєв і Євгенія Кравчук зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №5554, який пропонує відтермінувати початок дії деяких статей закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної", що стосуються обов'язкового показу фільмів на телебаченні й у кінотеатрах українською мовою.

Законопроєкт, зокрема, передбачає, щоб ця норма почала діяти через два місяці після завершення карантину в Україні, а не із 16 липня 2021 року, як це передбачено мовним законом.

Liked the article?
Help us be even more cool!