ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ткаченко окреслив повноваження Центру стратегічних комунікацій та інформбезпеки

23.03.2021, 12:07
Фото – фейсбук Олександра Ткаченка
Фото – фейсбук Олександра Ткаченка

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в загальних рисах окреслив повноваження підконтрольного його відомству Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Про це він сказав у коментарі РБК-Україна, повідомляє “Детектор медіа”.

За його словами, ця структура зосередить свої зусилля не тільки на боротьбі з дезінформацією і пропагандою актуального порядку денного, але й на інформаційному захисті в гібридній війні з РФ.

“У першу чергу це нейтралізація впливу дезінформації та маніпулятивної інформації, яку поширює держава-агресор, на українське суспільство”, – пояснив Ткаченко.

По-друге, додав він, структура повинна буде швидко реагувати на ключові теми, в межах яких поширюють фейки й пропаганду. Також вона працюватиме над просвітництвом і комунікаційними проєктами.

Очолить Центр Любов Цибульська, яка була керівницею групи з аналізу гібридних загроз Українського кризового медіацентру. Цибульська розповіла “Детектору медіа”, що заздалегідь для себе визначила три напрями роботи – протидію дезінформації, стратегічні комунікації й адвокацію на міжнародній арені роботи центру.

Крім того, в Україні для боротьби з дезінформацією на базі РНБО створено ще один орган під назвою Міжнародний центр протидії дезінформації.

Подробиці щодо відмінностей у функціях підрозділів РНБО і Мінкультури на офіційному рівні поки що не розголошуються.

У лютому-березні 2014 року Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії РФ на територію України для військової допомоги бойовикам Донбасу.

Кремль заперечує участь РФ у війні на Донбасі, називаючи її “громадянським конфліктом”. Росія продовжує підживлювати війну на Донбасі грошима й озброєнням, створивши в окупованих районах повноцінну армію з кадрових російських військових, громадян РФ і місцевих сепаратистів. До війни проти України з 2014 року активно залучена і російська пропаганда.

Liked the article?
Help us be even more cool!