ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До Конгресу США внесли законопроєкт, який веде до заборони TikTok

06.03.2024, 13:00
Фото – eniyilerde.com

Члени Конгресу США подали законопроєкт, що зобов’яже китайську компанію ByteDance продати TikTok, щоб уникнути заборони застосунку в США, повідомляє CNBC.

Законопроєкт під назвою “Акт про захист американців від застосунків, підконтрольних іноземному ворогу” подали 5 березня конгресмени Майк Ґаллаґер (Вісконсін) і Раджа Крішнамурті (Іллінойс).

У документі йдеться про те, що TikTok контролює недружня іноземна країна, отже застосунок є загрозою для нацбезпеки США.

“Ось моє повідомлення для TikTok: розірвіть відносини з Комуністичною партією Китаю, або втратите доступ до американських користувачів”, – заявив Ґаллаґер, очільник парламентського комітету щодо Компартії Китаю.

Якщо законопроєкт ухвалять, ByteDance матиме близько п’яти місяців на продаж TikTok, а вебхостингові компанії й магазини застосунків на кшталт App Store i Google Play муситимуть припинити підтримку TikTok і решти застосунків, пов’язаних з ByteDance.

Речник TikTok заявив, що цей законопроєкт є безпосередньою забороною TikTok, “хай як автори намагаються це приховати”. “Цей закон порушить право 170 мільйонів американців на самовираження й позбавить 5 мільйонів малих бізнесів платформи, на яку вони спираються для розвитку й створення робочих місць”, – сказав він.

Як пише видання, новий законопроєкт створено на тлі кількарічних спроб Вашингтона стати на заваді TikTok і його можливим зв’язкам з Комуністичною партією Китаю, які гендиректор компанії Шу Цзи Чу заперечив під час слухань у сенаті. 

Нагадаємо, у 2022 році президент США Джо Байден заборонив використання TikTok застосунку на державних пристроях. Схожі заборони запровадили деякі штати. Під час президентства Дональд Трамп також заявив, що TikTok є загрозою національній безпеці, бо збирає дані американських користувачів, до яких потім має доступ китайський уряд. У 2020 році Комітет США з іноземних інвестицій ухвалив рішення, за яким ByteDance мала продати свої активи в США протягом 90 днів.

У лютому 2024 року виборча кампанія Джо Байдена створила власний акаунт у TikTok.

Марія Ігнатьєва, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!