ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

TikTok заблокував акаунт Донбас.Реалії

06.06.2023, 17:21
Фото – eniyilerde.com
Фото – eniyilerde.com

Соціальна мережа TikTok заблокувала акаунт Донбас.Реалії (проєкт Радіо Свобода) для жителів східних областей України, включно з окупованими теренами, повідомляє Радіо Свобода.

На момент закриття акаунту у квітні там було понад півтора мільйона вподобайок та низка відео, які зібрали мільйон і більше переглядів. Загалом на Донбас.Реалії були підписані 76 тисяч користувачів. Серед найпопулярніших відео були спростування російських наративів про відбудову Маріуполя.

Рішення платформи було обґрунтоване тим, що в контенті були “сцени насильства та жорстокості”. Попередження були висунуті, зокрема, за відео звернення ексгуматора тіл до російських солдатів та кадри з результатами російського обстрілу Слов’янська.

Редакція зробила декілька спроб відновити акаунт, але вони були безуспішні. Тому Донбас.Реалії відкрив новий акаунт у TikTok.

Після перезапуску в травні акаунт уже зібрав більш ніж 100 тис. переглядів і понад 20 тис. підписників. Донбас.Реалії також має багатомільйонну аудиторію на YouTube, сторінку в Instagram та канал у Telegram.

Згідно з дослідженням комунікаційної агенції Plusone за січень 2023 року, аудиторія TikTok становить 15 мільйонів користувачів в Україні. Ця платформа є найпопулярнішою серед молоді (18–24 роки) і наблизилася за охопленням до аудиторії YouTube серед українців 25–34 років. 

Російська влада регулярно обмежує доступ до соцмереж та платформ на окупованих нею територіях сходу і півдня України. Про проблеми з інтернетом у Донецьку раніше писав Донбас.Реалії.

Liked the article?
Help us be even more cool!