ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Тернопільське видання передрукувало фейк про конвертування лавочок у голоси виборців

09.11.2020, 12:07

Тернопільське видання PRO.te.ua передрукувало із сайту сатиричних фейкових новин UaReview матеріал під назвою “Поліція викрила конвертаційний центр, який конвертував лавочки в голоси виборців”.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці UaReview.

На сайті UaReview сатирична новина була опублікована ще 16 жовтня. Тернопільський сайт передрукував її 7 листопада під назвою “В Україні поліція викрила центр, який конвертував лавочки в голоси виборців”.

У сатиричній новині йшлося про те, що працівники Департаменту захисту результатів виборів Національної поліції України спільно з бойовим підрозділом Центральної виборчої комісії припинили діяльність конвертаційного центру, який обслуговував кандидатів у депутати на місцевих виборах та працював на всій території держави.

“До складу конвертаційного центру входили чорні політтехнологи, депутати місцевих рад, фіктивні кандидати в депутати та представники кількох партій, назви яких слідчим не вдалося прочитати на рекламних білбордах. Протиправна діяльність злочинців полягала в конвертуванні лавочок у голоси виборців.

За попередньо встановленим, значно заниженим курсом змовники, окрім лавочок, конвертували в голоси виборців продукти, дитячі майданчики, концерти, заасфальтовані шматки дороги, а також солодкі обіцянки.

“Під час обшуків у ділків було вилучено значну суму коштів, – радісно прокоментувала подію речниця районного відділку Центральної виборчої комісії, – а це дозволить профінансувати друк бюлетенів з п'ятьма питаннями від президента”.

“На жаль, нам не вдалося знайти голоси виборців, – бідкається слідчий в особливо мутних справах. – Або їх уже всі конвертували, або ж люди притримують їх до дня голосування, сподіваючись, що курс на лавочки стрибне вгору”.

Також працівниками поліції на складі конвертаційного центру вилучили 58 тонн гречки, 40 тонн цукру, 9 тисяч літрів соняшникової олії, 18 збірних дитячих майданчиків, 1 асфальтобетонний завод, 15 тисяч лавочок та Павла Зіброва.

Нагадаємо, що Павло Зібров – це співак, який має вуса”, – йшлося в сатиричній новині.

Як повідомляв ІМІ, 22 жовтня 2019 року низка українських сайтів передрукували із  сайту сатиричних новин UaReview фейк про “купівлю” з боку колишнього Президента України Петра Порошенка частки “Дизель Студіо”.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!